nieuweheaderpuur970

Simpel-in-Contact-Weetje2

Je kind komt thuis met een enkele zin: ‘De meester is echt gek in z’n hoofd’ of ‘Weet je wat Sabi deed? Ik haat haar echt.’ Soms luisteren we dan met 1 oor of hebben we meteen een antwoord klaar: ‘Niet zo brutaal over de meester’ bijvoorbeeld of ‘Dat zal wel meevallen.’ Jammer, want het gesprek stokt. Misschien krijg je een boze blik toegeworpen of een “Jij begrijpt me ook nooit!’

Wees nieuwsgierig het is een aanzet tot een gesprek, iets wat je kind bezighoudt en graag met jou wilt delen. Of enkel op zoek is naar een luisterend oor. Dat van jou!

contact

Vraag door, zonder in te vullen of oordeel. ‘O,ja is de meester gek in z’n hoofd! Want……?’
Om er achter te komen dat jouw kind een nare ervaring heeft gehad op school waarbij er erkenning nodig is en misschien zelfs troost.
Of een ervaring welke je kind niet begreep en juist jouw kijk op het verhaal nodig heeft om zich een eigen beeld te kunnen vormen en weer verder te gaan.
Het kan ook een supergeweldig leuk moment geweest zijn die wel gedeeld moest worden met pap of mam! (De meester is echt cool.)

Zo was er gisteren een jongen in de praktijk die niet kon wachten tot zijn ouders thuis kwamen van hun werk en zei: ‘Als ik van jou kom, bel ik ze meteen even op, Dit wil ik ze meteen vertellen!!’ Zijn positieve ervaringen van de dag deelde hij graag met hen. Zijn ouders ook blij, want gingen zijn verhalen voorheen vooral over alle dingen die mis waren gegaan. De weegschaal wees nu al veel vaker naar de postieve kant. Hoe heerlijk is het om je kind te kunnen begeleiden in zijn/haar leven bij de dingen die het er voor je kind toedoen!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.