nieuweheaderpuur970

1:1 hulp bij opvoeden

Puur Kindertherapie biedt ook hulp bij opvoeden. Soms merk je dat het thuis niet zo lekker loopt als je eigenlijk zou willen. Je krijgt er geen vat op, voelt je soms meer politieagent(e) dan vader of moeder. Zo had je het ouderschap niet voorgesteld!

In opvoedboeken lees je waarschijnlijk tips over belonen of het geven van een time-out. Iets wat tegen je gevoel indruist, maar je toch uitprobeert, omdat je wilt dat deze situatie veranderd. Misschien werkt het heel even. Totdat je merkt dat het gedrag wat jij lastig vindt toeneemt. Uiteindelijk kom je erachter dat jouw gevoel bij aanvang van het lezen van de tips juist was.

De time-outs of beloningsystemen werken niet. Je vervalt regelmatig in de rol van politieagent(e). Je gevoel is juist, maar daar heb je op dit moment niks aan. Je wilt een oplossing. Logisch.

Hulp op maat bij opvoeden

De oplossing begint bij jouw gevoel. Jouw gevoel gaf al eerder aan dat bovenstaande manieren er voor zorgen dat je UIT contact gaat met je kind. Iets wat jij (en je kind) niet willen. Eigenlijk wil je IN contact blijven. En het liefst nog simpel ook. Dat kan!

Het is daarom niet altijd nodig om je kind aan te melden voor de kindersessies. Soms zijn enkele gesprekken samen met een kindertherapeut al voldoende om weer grip te krijgen in je thuissituatie. Je zal ervaren dat je meer en meer in contact komt met je kind door een tikkie anders te gaan kijken. Te koekeloeren achter het gedrag. Zodat je precies weet welke behoeften jouw kind heeft en jijzelf en je daarop kan inspelen en strijd niet meer nodig is.

Ik ben van mening dat het simpeler kan, veel simpeler.

Simpel in Contact.

Wil je ervaren welke mogelijkheden er zijn? Neem dan gerust contact met mij op.