nieuweheaderpuur970

Ouders over PUUR

Enkele ouders over PUUR:

Ouders van V: “Lieve Eveline, bedankt dat jij ons hebt geholpen in de zoektocht naar een blijer en onbezorgder mannetje. Je lessen (zowel aan V als aan ons) zijn heel waardevol en nemen we met ons mee. Het zal voor V wel even ‘afkicken’ zijn, want we kregen bijna dagelijks de vraag: ‘Wanneer mag ik weer naar Eveline?’ Liefs, C en B.”

Ouders van R: “Beste Eveline, Toen ik je voor de eerste keer aan de telefoon had, legde je me uit hoe dingen konden werken in mijn zoons hoofd, iets met een hoofdeiland en een eilandje voor de kust. Na dat gesprek wist ik dat we de juiste persoon hadden gevonden voor R! R heeft dankzij jou de tools gevonden om om te gaan met de dingen die hij zo moeilijk vond. Het was ook voor ons als ouders soms behoorlijk confronterend wanneer je met de playmobile poppetjes ons de ‘spreekwoordelijke spiegel’ voorhield.

Samen, met zijn meester en zijn trainers van de voetbal, hebben we onze zoon, met de tips en trucs die we van jou geleerd hebben, kunnen helpen om het ventje te zijn die lekker in zijn vel zit en waar we zoveel van houden. Bedankt voor het bouwen van het bootje die hem terugbracht naar zijn hoofdeiland!

Ouders van T: “We zijn nu een haar verder en T (13) doet het ontzettend goed. Trots waren we al, maar nu stijgen we bijna op. Het schooljaar goed gestart, aan alle activiteiten meegedaan, (ook al waren deze ‘spannend’) wordt steeds zelfstandiger en gaat steeds beter zelf plannen. Wat eerst onmogelijk leek is nu ‘een peulschilletje’. Wat zijn wij blij dat we alle alle zeilen hebben bijgezet met o.a. jouw hulp. Nog steeds ontzettend dankbaar hiervoor.”

Ouders van A: “Super bedankt voor al je hulp en vertrouwen aan onze dochter A (13 jaar). We zijn zo ontzettend blij dat de ‘oude’ A weer terug is met zelfs nog iets extra’s. Wat ontzettend fijn om te zien hoe ze nu in haar schoenen staat! Geen stress, onzekerheid en verdriet meer, maar weer een vrolijke puber, SUPER! Nogmaals bedankt voor alles. We hebben er met z’n allen veel van geleerd.”

Ouders van S: “Lieve Eveline, ruim een jaar geleden nam ik contact met je op over onze zoon (toen 9 jaar). Prachtige schoolresultaten had hij, maar in de klas gedroeg hij zich niet bepaald voorbeeldig. Een matige werkhouding werd het genoemd. Thuis was hij echt een lieverd, heel betrokken en zorgzaam. Zeker geen herrieschopper. Maar we waren het een soort van “gewoon” gaan vinden dat hij intens met de dood bezig was, en elke avond huilend bovenaan de trap stond, in de war van al zijn eigen gedachten. We susten wat we konden, totdat we beseften dat bovenstaande combi niet zo ‘normaal’ was als wij dachten. Jij hebt hem en ons een groot stuk inzicht gegeven waar we heel veel van geleerd hebben. Nog steeds plukken we de vruchten van jouw therapie. Het is heus nog wel eens lastig, en we maken aan twee kanten nog wel eens een foutje, maar wat hebben we er een stralend zonnetje bij gekregen in huis! Veel liefs van ons.”

Ouders van A: “Ondertussen hebben we van onze zoon (7) zijn tweede rapport binnen van school en hebben we ook een 10 minuten gesprek met de juf gehad. Hij werkt volgens de juf nu zelfstandig en geconcentreerd!!!!, geeft zelf aan wanneer hij zijn koptelefoon op wil zetten, hij is gezellig en lief en heeft sociaal gezien een enorme spurt gemaakt. Een enorm verschil met enkele maanden geleden toen ze hun zorgen uitspraken over zijn concentratie en daardoor zijn prestaties i.c.m. de weinige sociale contacten.

Ook wij zien een heel ander kind terug. Hij komt fluitend uit school met een vriendje aan de arm met wie hij zelf heeft geregeld dat er gespeeld gaat worden, hij is veel minder gefrustreerd. Zijn typediploma heeft hij uiteindelijk als 3e van de 16 kids gehaald (en als enige uit groep 4). Hij was enorm gedreven en we zijn echt verrast door zijn doorzettingsvermogen. Hij is fijn gezelschap en wil graag knuffelen en met ons buitenspelen! Zoals je hoort ben ik een trotse moeder. Onze zoon doet het goed (en met name emotioneel doet hij het goed!) Dank voor alle goede zorgen.”

Ouders van B: “Dank je wel voor het mooie werk wat je voor onze zoon (8 jaar) hebt verricht. We hebben ons kind “weer terug” en hij heeft zichzelf hervonden en is sterker geworden.  Alle puzzelstukjes kloppen. Nogmaals heel veel dank en wensen jou alle plezier en succes in jouw bijzondere werk.”

Ouders van J: “Ons kind (4 jaar) was observerend, inlevend, meevoelend, zorgende, niet willen missen en slim. Tot voor kort was ons kind dit alles, prachtig mooie eigenschappen. Totdat je jezelf pijnlijk bewust wordt dat dit toch niet het echte kind is wat je ziet. Het leek een masker. Het masker, zo leek het, gedragen door angst om “het” niet te weten en de paniek die daar weer bij hoorde. Ons kind leek zichzelf te leren en zeker niet op de goede manier. Hij trok zich terug in zijn schulpje zodat hij niet op viel. Schichtig keek hij om zich heen, bang om te missen en niet te weten wat te doen als ergens om gevraagd zou worden, hij was passief actief. Niets ging er bij ons fout, ons kind ving alles op. Super slim kind. Een klein jaar eerder leken wij gedragskenmerken te herkennen uit het autistisch spectrum en ook tekenen die horen bij hoogbegaafdheid. Wat moet je als ouders !!! De paniek sloeg ons om het hart.Gaat ons kind een leven tegemoet waarin gepest worden centraal staat in zijn leven, vroegen wij ons zelf af.Maar is het waarheid wat je ziet, is het ingebeeld, is het “wishfull” thinking? Naar de huisarts gaan voor een stempeltje was het laatste wat wij wilden.

Toch moest er iets in zijn gedrag veranderd, maar wat en vooral hoe?

Ten einde raad hebben wij Eveline gebeld en zij heeft meer dan anderhalf uur geduldig geluisterd naar ons verhaal. Er kwam een afspraak samen met ons kind. Al op de eerste afspraak gaf Eveline ons kind het gevoel dat hij de belangrijkste was. Bij ieder bezoek aan Eveline ontwikkelde ons kind zich steeds meer als een zelfverzekerd persoontje. Hij kwam uit zijn schulpje, begon steeds meer van zichzelf te laten zien, hoefde niet meer alles te weten of te doen, kon dingen nu ook gewoon los laten, en kreeg zelfvertrouwen.

Na een aantal keer werden wij uitgenodigd voor een evaluatie. Eveline legde o.a. mooi uit dat ons kind meer en meer in zijn eigen kracht begon te komen.

Wij kunnen nu met trots zeggen: “Ons kind is observerend, inlevend, meevoelend, zorgende, niet willen missen en slim EN zelfverzekerd.” Eveline, dank je wel voor het verschil dat je hebt gemaakt.”

Ouders van M: “Sinds groep 2 gaan de oudergesprekken met de leerkracht over het weerbaarder maken van onze oudste zoon (van inmiddels 12 jaar). Hij is onzeker, voor zichzelf opkomen vindt hij moeilijk, trekt zich dingen snel aan, piekert veel, is snel in tranen en heeft moeite om te gaan slapen. In groep 5 heb ik gesprekken gehad met schoolmaatschappelijk werk en op advies  heeft hij een Rots en Watertraining gevolgd. Zoals de docent daar zei er is een zaadje geplant en zal hij met hulp van de omgeving verder gaan uitgroeien.

De juf van groep 7 maakte zich zorgen om onze zoon. Zij heeft het gevoel dat onze zoon hoog sensitief is en adviseert ons hulp te zoeken voor hem zodat hij voor dat hij naar de middelbare school gaat steviger in zijn schoenen staat. Opnieuw een gesprek met schoolmaatschappelijk werk maar de geboden richtingen gaven ons geen goed gevoel. Tja en wat dan……….. Zoeken en speuren op internet maar geen passende invulling kunnen vinden. Tot de internbegeleider mij een kaartje gaf van Puur. Het lezen van de website gaf mij een goed gevoel. De goede reden die een kind heeft om bepaald gedrag te vertonen en hiervoor een oplossing te zoeken waren de woorden die in mijn hoofd bleven zitten.

Een intake gesprek met Eveline in een ruimte waar de knuffels in overvloed zijn en uitdagend is voor kinderen. Ja hier hadden wij een goed gevoel bij en ging onze zoon van start. De eerste keren waren voor hem moeilijk om alleen te gaan dus mocht ik een stukje meebeleven van de aanpak van Eveline. Fantastisch om te zien hoe zij zich verplaatst in wat het kind nodig heeft en dingen ziet en benoemd en mijn zoon ook antwoord wist te geven op de “moeilijke” vragen en zijn gevoel hierbij kon beschrijven, door de vragen die zij stelde. En hem prijzen hoe knap hij was om dit zo te vertellen.

De oudergesprekken leverde ons veel op. Na een sessie was het standaard antwoord op de vraag hoe was het “leuk”, wat was er leuk en wil je er iets over vertellen, nou nee eigenlijk niet. Eveline kon schetsen dat als onze zoon in een situatie zat die voor hem niet te overzien was hij op zijn “eiland bang” zat en niet bij zijn kwaliteiten kon komen. Zij ging met hem opzoek naar dingen die voor hem wel werkten, zijn eigen oplossend vermogen. Als ouder zijnde wil je ook oplossingen aandragen maar dat zijn dus mijn oplossingen en niet die van mijn zoon en werken voor hem niet. Het geven van complimenten met daarin te benoemen van welke kwaliteit hij  gebruikt gingen wij aan de slag. Daar wordt je dan ook weer bewust van en krijgt je kind bevestiging van kwaliteiten die hij bezit. Onze zoon ging beter slapen, was minder aan het piekeren en als hij aan het piekeren was kon hij door er met hem over te praten het beter van zich af zetten.

Eveline bevestigde dat hij “echt” sensitief is en heeft hem handvatten gegeven wat dit betekent en hoe hij met deze prachtige kwaliteit om kan gaan zodat het hem minder in de weg zit. Het boekje survivalgids bij hoog sensitiviteit heeft mij veel duidelijk gemaakt en de leerkracht was ook blij met de tips die hierin genoemd worden.

En dan krijg je als ouder het advies mee om je kind minder te helpen met zijn oplossingen en hem het zelf te laten doen. Zo pfff dat valt niet mee maar doordat Eveline mij hiervan bewust heeft gemaakt lukt het steeds beter om hem zelf te laten zoeken naar een oplossing.  Wat hij ook heel goed zelf kan, maar het is wel makkelijk en veilig als je moeder dat doet.

De laatste keer houdt Eveline een feestje en onze zoon wilde hiervoor een zelfgemaakte taart meenemen voor Eveline.

Eveline wij zijn jou dankbaar voor je deskundigheid, aandacht, betrokkenheid en fijne werkwijze waarop je onze zoon en ons hebt geholpen. Wij hebben nu een beginnende puber die goed in zijn vel zit, steeds beter om kan gaan met situaties die lastig voor hem zijn en bijna klaar is om de stap naar de middelbare school te gaan maken. Op zijn nieuwe school zullen wij vragen aandacht te hebben voor de zaken die jij hebt aangegeven om hem te ondersteunen bij de start daar.”

Ouders van C en E: “Evelien, heel hartelijk bedankt voor jouw goede zorgen voor mijn dochters (5 en 8), hopelijk hoeven we in de toekomst geen hulp meer in te schakelen, maar anders komen we erg graag weer naar jou toe.
Ik heb jou ervaren als een geduldig, warm en liefdevol mens, die zeer vakbekwaam is en die geen etiketten plakt, nogmaals mijn dank!”

Moeder van T: “Ik weet niet hoe je te bedanken, maar het voelt alsof ik “mijn kind T” (13) weer terug heb! Mijn dank is groot!”

Ouders van N: “Je hebt onze dochter N (8) vol zorg en liefde omringt. Je hebt haar weer laten voelen wie ze is. Je hebt haar een duwtje in de juiste richting gegeven. N kan nu “dansen in het grasveld.” Onnoemelijk waardevol.

Als gezin hebben we een hoop van je geleerd. Onze gesprekken hebben mij laten voelen en doen inzien dat N een mooi en uniek meisje is, dat mag zijn wie zij is. En bovenal mijn eigen gevoelens en emoties vooral niet te verwarren met die van haar. Dit is een dagelijks proces, maar het bewustzijn is er.

Thuis hebben we met elkaar een stevige basis gelegd voor een mooi en liefdevol gezin. Het uitbouwen kan nu beginnen. Dank je wel voor jouw steun, toewijding en bovenal je liefdevolle manier van zorgen!”

Ouders van B: “Wij willen jou bedanken voor hetgeen wat jij onze dochter B (7) hebt meegegeven. Zelfvertrouwen en ook de kracht dat ze belangrijk is om voor haar mening uit te komen. En zeker als je iets niet wilt nee durven zeggen. Laat je zelf zien en kom voor jezelf op. Dat is wat jij Evelien, onze dochter geleerd hebt. Wij zijn super blij met jou geweest. Met jouw hulp, steun en begrip. Ook naar ons toe.”

Ouders van J: “Onze dochter (5) zat niet lekker in haar vel, wij merkten dat aan huilbuien, boosheid, hyperventilatie, buikpijn en faalangst. Wat wij als ouders ook zeiden of probeerden we drongen niet tot haar door. Wij zijn met haar bij Eveline terecht gekomen en al na twee sessies merkten wij het verschil.

Ze kon er met Eveline wel over praten, maar dan op een speelse manier. Langzaam kreeg ze inzicht in haar eigen gedrag en denken en snapte waar de klachten zoals buikpijn vandaan kwam. Ze werd vrolijker , de huilbuien, boosheid en hyperventilatie verdwenen. Ook de buikpijn waar ze medicijnen voor slikte verdween. Ik zou ouders die dit ook met hun kind ervaren, doe er wat aan en dan ben je bij Eveline op de juiste plek. Met veel geduld en inlevingsvermogen gaat ze te werk. Wij kunnen alleen maar zeggen , bedankt Eveline.”

Moeder van B: “Mijn dochter (9) vertelt nu weer wat er in haar koppie om gaat en samen kunnen we nu kijken naar een oplossing.”

Moeder van N: “Er is een hele andere relatie ontstaan tussen mijn zoon (11) en mij. De gesprekken zijn gelijkwaardig. Ik merk humor op, een kwaliteit die ik daarvoor nooit zag. We maken nu veel lol. Ik weet nu op welke manier ik mijn zoon kan helpen, omdat hij zelf aangeeft wat zijn behoeftes zijn.”

Moeder van T: “Ik heb vorig jaar de hulp van Eveline gevraagd voor een van mijn kinderen. Dankzij de hulp van Eveline, de zeer betrokken hulp, toegespitst om mijn kind (10), helemaal afgestemd op zijn (en onze) behoeften, heeft hij zich in een aantal maanden tijd ontwikkeld tot een kind dat weer kan vertellen wat hij voelt, wat kan aangeven waar zijn behoeften liggen. Ook wij hebben in de therapie bij Eveline veel geleerd, het belangrijkste ‘echt luisteren naar ons kind’ en inspelen op wat hij/zij nodig heeft! Wij zijn Eveline enorm dankbaar, dankzij haar hebben we ons bevlogen en onbezorgde kind weer terug!”

Moeder van J en J: “Ik ben eerst met mijn oudste kind (14) bij Eveline terecht gekomen, omdat ik via de schoolarts te horen kreeg dat het verstandig zou zijn om hulp te zoeken voor haar. Omdat zij nogal te kampen had met onverwerkt verdriet van de scheiding en gewoon erg onzeker was. Het feit dat de puberteit zijn intrede had gedaan maakte het voor haar extra moeilijk om te verwoorden dat er iets was.

D.m.v. integratieve therapie bij Eveline heeft zij zichzelf weer teruggevonden en weet ze dat zij er mag zijn. Het gaat echt heel erg goed en er wordt weer, net als vroeger, gepraat met elkaar als er eens iets is.

Mijn tweede kind (10) werd erg gepest. Ze kampte met verscheidene gezondheidsproblemen en miste hierdoor veel van school. En als ze dan weer naar school was ging het gewoon compleet mis door het veelvuldige gepest. Wat weer resulteerde in nog meer ziek zijn dus we zaten in een vicieuze cirkel.

Met kind twee gaat het na 9 sessies echt zo goed dat ze nu samen met haar zus weer allebei zo goed in hun vel zitten dat het andere mensen (familie en schooljuffen) zelfs opvalt. D.m.v. van een echt goede samenwerking met Eveline heeft ze mij handvaten aangereikt waar ik iets mee kan. Waardoor er thuis eindelijk weer goed met elkaar wordt gesproken en de sfeer en wij beter zijn geworden. Ik zie nu weer blije gezichten en zijn ze een keer boos dan wordt het niet gelijk oorlog, maar wordt er op redelijke wijze gesproken en dat scheelt erg in het stress level in huis kan ik je zeggen.

Eveline ik wil je zeggen dat je een super lief mens bent met veel hart voor de cliënten en zowel kind een als kind twee met jouw hulp en de handvatten die je mij hebt aangereikt ons zodanig geholpen hebben dat de meiden er heel sterk door aan het worden zijn en gewoon enorm in zeer positieve zijn veranderd zijn. En ik ben ook in positieve zin veranderd. Onze dank is groot!”

Moeder van J: “Ik heb mijn eigen kind (6) weer terug!” Iedereen zal wel eens meemaken dat je even niet weet hoe je je kind met een probleem kan helpen. Vaak is dit gelukkig van korte duur. Ik heb heel lang geprobeerd om mijn eigen kind te helpen met zijn boze buien. Ik wist waardoor het kwam, maar het lukte mij gewoon niet om hem te helpen hiermee om te gaan.

Ik ben drie jaar geleden gescheiden. J was pas drie. Hij leek er goed mee om te gaan. Na twee jaar begonnen de problemen eigenlijk. Hij wilde dat zijn papa en mama weer bij elkaar kwamen en leek niet te willen begrijpen waarom dat niet kon. Hij kreeg steeds meer last van boze buien. Soms deed hij zichzelf, maar ook andere pijn. Wat ik ook probeerde, het lukte ons allebei niet goed met deze situatie om te gaan en dat is gewoon een vreselijk gevoel. Je ziet dat je kind in de knoop met zichzelf zit en wat je ook doet, niets helpt.

Na wat gesprekken met mensen om mijn heen, kreeg ik de tip om met Eveline contact op te nemen. En dat was vanaf het begin goed geweest. Wat fijn om te horen dat wat je hebt gedaan toch goed is, ook al zegt je gevoel wat anders. Wat fijn dat iemand je de nodige helpende hand kan bieden!

J. ging eigenlijk vanaf het begin zonder problemen naar Eveline. De eerste keer mocht ik er nog bijblijven wat ontzettend leuk is om te zien. J. werd steeds enthousiaster om naar Eveline te gaan. Als ik hem ging halen op school, mocht de hele klas weten waar hij naar toe ging. Hij vond het heerlijk om bij Eveline te spelen. Na elke sessie kwam hij helemaal vrolijk naar buiten. In het begin wilde hij niet vertellen wat hij had gedaan, maar later vertelde hij steeds een beetje meer.

In de gesprekken kreeg ik te horen wat ze allemaal zag gebeuren tijdens de sessies met J. Wat fijn om ook veel herkenbare dingen te horen. In deze gesprekken kon ik ook heerlijk mijn hart luchten, want thuis blijf je soms toch nog wel eens twijfelen of je dingen goed aanpakt.

J. zag ik ondertussen ook veranderen thuis. Wat heerlijk om die schaterlach weer eens te horen die je al heel lang niet hebt gehoord. Of om te zien dat er andere emoties los komen ipv alleen maar boos en woede. We konden weer een beetje de goede kant op kijken. Natuurlijk was er wel eens een stapje terug, maar die konden we steeds beter overwinnen.

Dankzij tip van en overleg met Eveline kon ik J. weer steeds beter helpen. We gingen weer genieten van elkaar. Het werd steeds makkelijker om samen de emoties te delen. Samen lachen, maar ook samen huilen, want dat hoort er ook bij.

Op een gegeven moment merk je dat het einde van de sessies gaat komen. Ik heb op een gegeven moment Eveline bedankt, want mede dankzij haar heb ik mijn eigen kind weer terug.

En we zijn er nog niet. Er zullen altijd moeilijke momenten komen, maar nu kunnen wij die samen aan!

Vader van J: “Het is weer leuk om met ons gezin op stap te gaan. Ik zie eindelijk weer wat voor leuk kind mijn zoon (3) is.”

Ouders van N: “Onze dochter (8) staat weer onbevangen in de wereld, enthousiast en zonder schroom.”