nieuweheaderpuur970

Werkwijze

Vragenlijst & Intake

Mijn werkwijze als kindertherapeut is als volgt: wanneer jullie besluiten om je kind aan te melden, stuur ik jullie een vragenlijst toe. Tevens wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. In deze intake bespreken we over jullie ervaringen met jullie kind. Tegen welke problemen je kind en jullie als gezin aan lopen en welke veranderingen jullie je kind toewensen.

Sessies Kindertherapie

Na dit eerste gesprek volgen 4 a 5 kindtherapeutische sessies. Hierin verken ik samen met je kind zijn of haar denk- en leefwereld. Ik doe onderzoek naar de oorzaak van de klacht(en). We kijken naar de wensen van je kind en naar de middelen die jouw kind ter beschikking heeft om de klacht aan te pakken. Je kind kiest hierbij zelf met welke materialen we op onderzoek uitgaan. Het ene kind houdt namelijk van spel en een ander kind meer van praten. Een combinatie gebeurt ook vaak.

Door middel van spel, gesprek en andere creatieve middelen als tekenen, metaforen, knuffels etc. komen we er samen spelenderwijs achter wat je kind nodig heeft om zich weer fijn te voelen. Ik stel een behandelplan op welke als leidraad zal dienen voor de komende sessies.

Oudergesprek

Na deze eerste sessies vindt er een oudergesprek plaats. Hierin bespreken we de ervaringen, waar jullie kind nou zelf last van heeft, wat er nodig is om het op te lossen en het verdere verloop van de therapie. In dit gesprek bespreken we ook welke veranderingen jullie bij je kind hebben opgemerkt en is er ruimte voor begeleiding in het omgaan met de veranderingen van jullie kind.

Voortgang

Om de 5 sessies volgt een oudergesprek. Meestal zijn na de eerste 5 sessies niet meer dan 10 sessies nodig, afhankelijk van de problematiek van de klacht en de mogelijkheden van je kind. De totale therapie duurt gemiddeld 8 tot 12 sessies.