nieuweheaderpuur970

Eveline ten Hoedt

Ik ben Eveline ten Hoedt en woon in Den Haag-Ypenburg.  Ik ben “een simpel- in- contact verspreider.” Ik houd van simpel. Waarom moeilijk doen als het ook simpel kan tenslotte?

Eerst heb ik elf jaar in het basisonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs gewerkt als leerkracht.  In deze jaren heb ik met veel plezier met kinderen en hun ouders gewerkt. Ik merkte dat mijn interesse meer naar de sociaal-emotionele kant trok en ik steeds nieuwsgieriger werd naar de beweegredenen van een kind.

Integratief kindertherapeut

Door mijn nieuwsgierigheid naar de goede reden van een kind en ook mijn interesse in kinderen die geen onbezorgde ontwikkeling doormaken, ben ik gaan zoeken naar meer mogelijkheden om kinderen te ondersteunen.  Mede daarom ben ik de opleiding tot integratief kindertherapeut gaan volgen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Hier heb ik o.a. geleerd om echt te kijken naar een kind. Nieuwsgierig te zijn naar de goede reden van het gedrag en vooral een kind te zien als ervaringsdeskundige.

Ik werk tijdens de sessies één op één met een kind. Het werken met kinderen op deze manier vind ik erg fijn.  Ieder kind is uniek en iedere therapie is anders. Keer op keer is het een uitdaging om samen met een kind te onderzoeken waar hij/zij nou zelf last van heeft. En ook hoe het zijn of haar mogelijkheden kan inzetten om zo het probleem op te lossen of er minder last van te hebben.

Steeds weer vind ik het prachtig om te zien wanneer een kind op geheel eigen-wijze grip krijgt op zijn leven en zich weer blij en gelukkig voelt.

Door de ervaringen in mijn praktijk met kinderen en hun ouders en door de ervaringen in contact met mijn eigen dochter heb ik de kunst van simpel in contact weer ontdekt. Het is veel simpeler dan je denkt!