nieuweheaderpuur970

Geluksactie

Vindtocht naar geluk!

Barbara van Stein (van Barbaravanstein.nl) en ik zijn in december en januari samen met veel kinderen op vindtocht gegaan naar geluk in Ypenburg. Wat is geluk voor jou? Ben jij gelukkig? Wanneer wel en wanneer niet? Kan je er zelf voor zorgen dat je gelukkig bent? Of overvalt geluk jou? Via de geluksplaat konden kinderen vertellen wat geluk voor hen nou betekent. Dit hebben ze gedaan! Glitters, waterverf, playmais, plakken, stift of potlood niks was te gek.

Geluk is voor mij…

Opvallend is dat veel kinderen gelukkig worden van spelen, van vrienden en vriendinnen, van hun gezin, hun thuis, van hun sport, de natuur of hun (huis)dier.

Kinderjury & grote mensenjury

Een beetje gek, hoe kun je geluk nou jureren? Waar iemand gelukkig van wordt is toch persoonlijk en niet goed of fout? Precies! Dat vinden wij ook. Iedereen die meedeed heeft met zijn/haar geluk aan de geluksmuur gehangen. Er zijn prachtige foto’s van gemaakt en wij hebben vele mensen gezien die van al deze kindergelukskunst hebben genoten!

Verder heeft iedereen die de plaat inleverde een gelukspoppetje of geluksvogel gekregen.

Waar de kinder- en grotemensenJury op hebben gelet bij het uitzoeken van 4 kinderen die iets extra’s krijgen is de verbinding tussen de zin en de creatieve vorm waar het kind voor heeft gekozen om te vertellen over hun geluk.

In de krant!

Woensdag 13 februari was het feest, want de Geluksvogels kregen hun eigen Gelukskunst op A0 formaat. Natuurlijk mocht de limonade en taart niet ontbreken. Er liep een heuse journalist rond die de kinderen vroeg over hun geluk en ook foto’s maakte. Kijk hier voor het artikel in de Eendracht van woensdag 20 februari.

Dank je wel…

Wij bedanken alle kinderen die hebben meegedaan! Verder Winkel Te Leuk voor het geven van de gelukspoppetjes en de inname van de platen. Ambuwerk voor medesponsoring en haar enthousiasme. Dick Muijs voor zijn betrokkenheid bij al dit geluk en zichtbaarheid in de krant. Gaby en Marcel voor alle puntjes op de i en alle scholen die graag mee wilden doen aan het verspreiden van geluk.

Geluk voor grote mensen

Wij zijn overweldigd door alle reacties van kinderen, maar ook door hun papa’s en mama’s en oma’s en opa’s. Er werd ons regelmatig gevraagd of  wij ook zo’n actie voor volwassenen wilden organiseren. “Mag ik ook zo’n plaat invullen? Willen jullie er ook eentje organiseren voor volwassenen? Goh door jullie actie vraag ik mezelf ook af waar ik gelukkig van word. Eigenlijk van heel kleine dingen!?”