Nu Mindfulness voor kinderen in Ypenburg.

nieuweheaderpuur970

Mindfulness voor kids & jongeren

Kinderen & jongeren krijgen vandaag de dag veel prikkels te verwerken. Er is veel drukte om ons heen. Om jezelf goed staande te kunnen houden deze tijd is het prettig als je in staat bent te ontspannen en vaardigheden hebt om ‘een hoofd vol gedachten’ tot rust te kunnen brengen. Ook is het prettig om te weten hoe je met allerlei emoties, zowel fijne en lastige, om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden of zonder ze te negeren. Hierdoor neemt de automatische reactie op stress af en nemen (zelf) vertrouwen en levensvreugde toe.

Duur van de training

Gedurende acht weken (jongeren in 10 weken) worden de kinderen & jongeren getraind in het ‘leren aandachtig’ zijn. Bij mij in de praktijk, één keer per week op een vaste dag en vast tijdstip. De bijeenkomst duurt per keer 60 minuten. De dagelijkse ondersteuning van tien minuten per dag wordt thuis gedaan.

Wat kunnen kinderen leren?

Aandachttraining leert kinderen & jongeren:

  • Concentreren, En merken als ze dit niet doen.
  • Executieve functies nemen toe, zoals bijvoorbeeld plannen & organiseren en vooruitdenken
  • Het vermogen om geest en lichaam tot rust te brengen. Een kalme geest is beter in staat tot leren.
  • Benoemen en begrijpen van emoties en gedachtenprocessen, zoals angst, woede, verdriet en piekeren. Door emoties en gedachten te accepteren en er ruimte voor t maken ontstaat een kleine afstand. Precies genoeg om niet meegesleept te worden door die gevoelens of ze te negeren. Hierdoor ontstaat rust en harmonie.
  • Aanwezig zijn in het NU. Ook als er spannende dingen te wachten staan of als er nare dingen gebeurd zijn. NU is het oké. Het leert kinderen minder in het verleden of de toekomst te zijn met hun gedachten. Maar in dit moment.
  • Zelfvertrouwen te hebben, door het leren loslaten over de eigen gedachten en emoties. Je niet vereenzelvigen met wat je denkt en voelt.
  • Het geheugen te verbeteren, door de aandacht te richten op wat je NU doet, dringen dingen beter door en kun je beter herinneren wat je geleerd hebt.
  • Aardiger te zijn voor zichzelf en anderen, begrip vooreigen standpunten of kwetsbaarheden en die van anderen neemt toe. Het afwijzen van gevoelens of standpunten neemt af. Kinderen merken hoe groot de waarde van mildheid is.

In de weken voor de training vindt er een korte intake via zoom plaats met het kind en één van de ouders en/of de jongere alleen zonder ouder. Je kind kan dan aangeven wat hij of zij nog lastig vindt en graag zou willen leren in de training. Tevens worden vragen die er nog zijn beantwoord.

De training wordt op een speelse en leuke manier gegeven, passend bij de leeftijd van het kind/de jongere. Er is oog voor ieders eigenheid en eigen-wijsheid. Via fijne oefeningen als bijvoorbeeld: ‘de spaghettitest’,  ‘mijn eigen weerbericht’, ‘de binnenbios’, ‘de popcornmethode’ of  ‘de piekerfabriek’ komen we meer en meer in contact met wat er nu is in en om onszelf. Kinderen krijgen na elke bijeenkomst een A4tje mee met in het kort wat we die dag gedaan hebben en met wat oefeningetjes die ze thuis kunnen doen in die week. Alleen of samen met jou. Het boekje van Eline Snel ‘Stilzitten als een kikker’ met bijbehorende cd kan een hulpbron zijn om sommige oefeningen uit te voeren. Voor jongeren is er een speciale app beschikbaar.

Een toffe aandachttraining dus voor kinderen van 5 t/m 7 jaar, 8 t/m 11 jaar én 12 t/m 14 jaar.

De training voor kinderen van 8-11 jaar start begin februari!

Start: maandag 8 februari 2021 om 16.00u.

Vervolgdata: 8 maandagen met uitzondering van de voorjaarsvakantie.

Materialen:  Het boekje ‘Stilzitten als een kikker’ van Eline Snel is fijn om aan te schaffen, zodat je als ouder makkelijker begrijpt waar jouw kind mee bezig is. Ook ontvang je na elke bijeenkomst een mail van mij met het thema en oefentips. Verder krijgen de kinderen een klein cadeautje bij aanvang en aan het einde een diploma.

Prijs voor de mindfulnesstraining voor kinderen: € 255,00  voor de intake & gehele training van 8 bijeenkomsten.

Locatie: In mijn praktijk (Puur Kindertherapie), Oeverwallaan 130-132, 2498 BK Den Haag. Bovenste etage en achter in de gang.

Wanneer jouw zoon of dochter mee wilt doen, stuur dan even een mailtje of neem telefonisch contact op.

 

Eveline ten Hoedt.jpg